IMG_3919

PPH Kupa II/9 – Eredmények

Minden idők második legnépesebb PingPong Ház Kupáján vagyunk túl, melyre ezalkalommal 96 nevezés érkezett. Mint ahogy az ilyen nagy versenyeken lenni szokott jócskán találkozhattunk váratlan fordulatokkal, meglepetés eredményekkel, kíváló teljesítményekkel. Kerület kategóriában papírforma győzelem született – legalábbis az 1. helyezett tekintetében – Novák B. János személyében. Ezzel végérvényesen eldőlt, hogy 2015-ben (bár még hátra van egy verseny) Ő lesz ennek a kategóriának a győztese, teljesen megérdemelten, mivel egész évben kimagasló teljesítményt nyújtott. Ne feledkezzünk el a 2. helyezett Takács Lajosról sem, aki először legyőzte az összetettben második Gombos Bettinát, majd az egyre jobb formában játszó Cseresznyés Józsefet. A vigaszágon Makai Ákos diadalmaskodott a döntőben Dr. Lampek Péter ellen.
Páros kategóriában érvényesült a balkéz-jobbkéz előnye azaz Csikos Ferenc és Novák B.János kettőse sziporkázó játékkal nyerte ezt a több esélyes versenyt. Döntőbeli ellenfelük a Bálint Csaba – Sramkó László duó is minden dicséretet megérdemel, kevéssel maradtak le az 1. helyről. A vigaszág győztesei magabiztos játékkal Szendi János és Matolcsi Márta kettőse lett.
Akkor egy pár mondatot a Budapest, NBIII. kategóriáról. Minden igényt kielégítő, káprázatos labdamenetekkel tűzdelt, fordulatos mérkőzéskkel tele versenyt láthattunk. A legnagyobb meglepetés Hermann József veresége volt Barassó Márk ellen, ezzel gyakorlatilag elszálltak az esélyei az összetett pontversenyt illetően. Márk utána nagy esélyt szalasztott el, méghozzá az előző PPH Kupa győztese Szép Gábor ellen, 2-1-re vezetett 3 szett után, majd a 4.-ben 6-1-es állást vesztett el. A döntő szettben aztán Gábor összeszedettebb volt. Ezek után Tanyi Györggyel találkozott az elődöntőben, de sima 3-0-ás vereséget szenvedett. A másik ágon Krajczár István menetelt szenzációsan, négyközé jutásért Bálint Csabát, döntőbe jutásért pedig az összetettben vezető Csikos Ferencet győzte le. A döntő aztán igazi fordulatot hozott. István már 2-1-re és 10-8-ra is vezetett (a döntő szettet is jól kezdte, 3-0-ra állt), innen vesztett az egyébként magas színvonalú, bravúros labdameneteket hozó találkozón. Gyuri a végjátékban jobban összpontosított, ennek is köszönheti sikerét. A vígaszágon Markó Tamás legyőzhetetlen volt ezen a napon.

Kerület kategória:

1. NOVÁK B. JÁNOS
2. Takács Lajos
3. Cseresznyés József
3. Zsigmond Csaba

IMG_3903

5-8. helyezettek
Matolcsi Márta
Tóth Krisztián
Homonyik Attila
Gombos Bettina

9-16. helyezettek
Szőllősi Sándor
Káli Sándor
Lakos Gábor
Rigó József
Szabó László
Baky Attila
Ferencz Viktor
Szegedi Mónika

Vigaszág:

1. Makai Ákos
2. Dr. Lampek Péter
3. Széll Péter
3. Németh Attila

Páros:

1. CSIKOS FERENC – NOVÁK B. JÁNOS
2. Bálint Csaba – Sramkó László
3. Szép Gábot – Simon Gergő
3. Barassó Márk – Szikora Márton

IMG_3923

5-8. helyezettek
Pálos Péter – Iványi Gergő
Héjj Marcell – Gombos Bettina
Krajczár István – Ilosvai Brigitta
Orbán Zsolt – Losonczi Benjamin

Vigaszág:

1. Szendi János – Matolcsi Márta
2. Nozicska József – Alberti Andrea
3. Szabó Csilla – Tóth Krisztián
3. Rigó József – Orbán Gyula

Budapest NB III. katergória

1. TANYI GYÖRGY
2. Krajczár István
3. Csikos Ferenc
3. Szép Gábor

IMG_3942

5-8. helyezettek
Pásztor Gábot
Bálint Csaba
Nozicska József
Barassó Márk

9-16. helyezettek
Sramkó László
Simon Gergő
Szikora Márton
Iványi Gergő
Polgár László
Ilosvai Brigitta
Kardos Géza
Hermann József

Vigaszág:

1. Markó Tamás
2. Szabó László
3. Dudás István
3. Kelemen János

Gratulálunk a győzteseknek, helyezetteknek, találkozunk december 6-án vasárnap 10 órától a Nyílt egyéni és páros versenyünkön!